Naturnära hantverk med ekologiska metoder

Garvningskonsult

Posted by on Mar 15, 2017 in Välkommen | 2 comments

Hej!

Det händer allt oftare att folk ringer och fråga om sina skinn som de har hemma. Det känns roligt att kunna hjälpa till och besvara frågor kring garvning, skinnhantverk och slöjd. Jag står gärna till förfogande när det rör garvning och alla dess sidor. Ni är välkomna att ringa. Tack.

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Christina Ståhlgren

  Hej.
  Jag har ett vackert hjortskinn som jag skulle vilja använda som en inomhusfäll som är mjuk undertill.
  Är detta svårt att göra själv ? eller tar ni emot skinn på beställning och bereder den till inomhusfäll ?

  Med vänliga hälsningar
  Christina Ståhlgren

  • naturhantverk.se

   det beror på när du tog skinnet från hjorten. mina erfarenheter med rådjursskinn t.ex. är att vinterpälsen lätt ramlar av. däremot håller sommarpälsen lite bättre. i ditt fall skulle jag garva hjortskinnet med alun. det ger ett mjukt skinn och hjälper att hålla håret kvar. men obs. alun garvade skinn tål inte vatten. vilken inte gör nånting i ditt fall eftersom du vill ha det inomhus. är skinnet skrapat och rent kan du lägga det i ett alunbad eller rör ihop en smet med alun salt mjöl lite olja och vatten och bre på skinnets köttsida. efter garvningen kan du fetta in skinnet lite och mjukgör det. har du fler frågor hör gärna av dig.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *