Naturnära hantverk med ekologiska metoder

Stickning och nålbindning

Stickade Vantar

Våra vantar är tillverkade i 100% ull.

IMG_1166IMG_1178

 

 

 

 

 

 

IMG_1184Saskia om tekniken: ”Min egensinniga stickteknik har genom åren retat gallfeber på mina slöjdlärare. Vilken tur att jag inte lyssnade på dem. Med min teknik får jag ovanligt täta och slitstarka vantar som dessutom har en mycket dekorativ ytstruktur (en del tycker att den påminner om tvåändsstickning). Genom att de är borstade på insidan värmer de extra bra. Att jag dessutom stickar åt både höger och vänster gör att jag kan åstadkomma den subtila symmetrin mellan vänster och höger vante. Jag hoppas du också tycker de är fina.”

Finns på försäljningssidan och kan även måttbeställas.

 

 

Nålbundna Sockar

IMG_0958Nålbundna sockar i 100% ull. Den fotliknande formen gör att sockarna sitter bra på fötterna och inte hasar ner. Vi tovar dem en gång i tvättmaskinen vilket gör sockarna tjockare, tätare och därmed varmare.
Jämfört med stickning är den här tekniken överlägsen vad gäller slitstyrka. Om det ändå blir hål repar det inte upp sig och är snabbt lagat.
Finns som beställningsvara.